Workshops voor organisatieverbetering in de bouw

Print Friendly, PDF & Email

Faalkosten verminderen, aan de slag met lean bouwen, ketensamenwerking, zelf betere ideeën en concepten uitdenken. Allemaal hebben ze te maken met het realiseren van organisatieverbetering in de bouw.

Weet u hoe u waarom uw faalkosten zo hoog zijn?

Wilt u meer goede (projectoverstijgende) ideeën genereren, maar weet u niet hoe?

Samenwerking
Onderstaande workshops over organisatieverbetering in de bouw zijn ontwikkeld in samenwerking met Jos Konickx. Jos is partner bij de RnR Group en beschikt als gedelegeerd opdrachtgever over een ruime ervaring met bouwprojecten.

Ik bied met Jos de volgende workshops aan op het gebied van organisatieverbetering in de bouw:

Titel Partner Kosten Tijdsduur
Spelenderwijs aan de slag met uw faalkosten Jos Konickx € 3.500* c.a. 6 uur
Ideeën genereren voor echte oplossingen Jos Konickx € 4.500* 1 dag

*Bedrag is voor een workshop in de Randstad met telefonische voorbespreking

Spelenderwijs aan de slag met uw faalkosten
De faalkosten in de bouwsector reizen de pan uit. Sommige spreken over 10%, anderen noemen zelfs 30%. Maar waar zit het hem nou echt in? En wat kun je er aan doen? Welke quick wins of grote klappen zijn te halen? Hoe kunt u het in de toekomst in de bouw beter doen?

Tijdens deze workshop gaan we met het team van interne medewerkers aan de slag om de belangrijkste knelpunten inzichtelijk te maken. Op zichzelf een interessant leerproces voor de betrokkenen, maar het biedt direct ook concrete aanknopingspunten voor verbeteringen en besparingen voor toekomstige projecten.

De sessie is opgezet als spelvorm. Twee teams strijden met elkaar om het grootste bedrag aan faalkosten in een echt project te identificeren. Niet om schuldigen aan te wijzen, maar om met elkaar signalen en patronen te onderkennen die later tot grote faalkosten leiden.

De workshop is geschikt voor circa 8 tot 12 man. Hij vindt plaats in de bouwkeet op de bouwplaats van het project. Bouwverslagen en calculaties zijn de basis. Twee teams bestaande uit: uitvoerder(s), de projectleiders (-directeuren), vestigingsmanager(s) en medewerkers en/of hoofdbedrijfbureau strijden tegen elkaar. Door het wedstrijdelement wordt het niet alleen een leerzame maar ook een leuke dag. Uiteraard worden de analyses van beide teams geëvalueerd en besproken en omgezet in concrete acties.

De kosten voor deze workshop – die circa 6 uur duurt – bedragen € 3.500 exclusief BTW. Deze wordt begeleid door Jos en Marjet. Mail naar rutten@constructief.org of bel 06-54245952 om de workshop te bespreken.

Ideeën genereren voor echte oplossingen
Steeds meer bedrijven schrijven niet meer in op uitgewerkte bestekken, maar komen zelf actief met ideeën en concepten. Daardoor kun je je positief onderscheiden van anderen en bovendien ook een aantrekkelijke marge realiseren. De toekomst van de bouw vraagt daar ook om.

Maar hoe kom je nu op goede (projectoverstijgende) ideeën? Hoe kun je ontwikkelingen in de markt gebruiken? Bijvoorbeeld om een nieuwe markt te creëren of bestaande markten beter te voorzien. Heb je daarvoor de kennis en wat doe je met de kennis? In waarde denken in plaats van in prijs en specificaties kan bijna iedereen.

In deze workshop stimuleren wij het proces om tot echte oplossingen te komen. En daardoor creëer je meer markt en een hogere winstmarge.

Deze workshop is geschikt voor circa 8 tot 10 man en vindt plaats op een inspirerende locatie en duurt een dag. Hij wordt door Jos en Marjet samen begeleid en kost € 4.500 (inclusief locatie en catering). Mail naar rutten@constructief.org of bel 06-54245952 om de workshop te bespreken.

Geef een reactie