Workshop ontwikkelingen in de bouw: leiding geven aan verandering

Print Friendly, PDF & Email

Het besef is er: de wereld verandert en als organisatie kunt u niet stil blijven zitten. Ontwikkelingen in de bouw als ketensamenwerking, ICT en nieuwe contractvormen lijken oplossingen, maar hoe ga je hiermee aan de slag in je eigen organisatie?

Samenwerking
Deze workshop over ontwikkelingen in de bouw en leiding geven aan verandering is ontwikkeld in samenwerking met Serena Scholte. Serena is veranderkundige en leercoach. Sinds 2007 is ze opleidingsmanager van de leergang Baanbrekers in de Bouw, een netwerkopleiding voor de vernieuwingsgezinde bouwprofessionals.

Haar visie: ‘Succesvolle veranderingen worden bereikt met mensen in de eigen organisatie. Zij hebben de visie, de passie en het vakmanschap om veranderingen te realiseren. Leiderschap en een goed ketenbreed netwerk zijn hulpmiddelen voor deze veranderingsgezinden’. Serena helpt professionals bij het ontwikkelen van deze kwaliteiten. Zowel in leergangen, workshops als individuele coaching.

Ik bied de volgende workshop aan op het gebied van ontwikkelingen in de bouw, leiding geven aan verandering:

Titel Partner Kosten Tijdsduur
Be the change Serena Scholte € 3.500* 1/2 dag

*Bedrag is voor een workshop in de Randstad met telefonische voorbespreking

Be the change
Vast staat: een project leiden vraagt om andere leiderschapskwaliteiten dan een innovatie leiden. Omgaan met onzekerheden en weerstand, in- en extern is aan de orde van de dag.

In deze workshop ervaren we met elkaar een aantal leiderschapskwaliteiten die noodzakelijk zijn in veranderingsprocessen. De workshop is een logisch gevolg voor organisaties die mijn boek hebben gelezen of presentatie hebben bijgewoond over ontwikkelingen in de sector en impulsen willen hoe zij dit nu in de praktijk kunnen realiseren.

De workshop ‘Be the Change’ is een ervaring. Een ervaring die duidelijk maakt dat u de leider van de verandering bent en hoe u uw organisatie in beweging krijgt. Aanwezigen leren:
·         Omgaan met onzekerheid: de bron van innovatie. Maar niet alleen er mee omgaan, ook de lol er van inzien.
·         Tevens leren ze hun kwaliteiten te ontwikkelen om mensen (klanten en medewerkers) in beweging te krijgen: de kracht van het verhaal in veranderingen

Daarbij is het duidelijk dat ze zelf ook doen. Ze krijgen opdrachten mee en werken in subgroepen. En uiteraard is er veel ruimte voor terugkoppeling. Vanuit de workshopleiding, maar ook vanuit elkaar.

Deze workshop over ontwikkelingen in de bouw en leiding geven aan verandering is geschikt voor circa 10 tot 20 personen. De workshop wordt door Serena en Marjet samen begeleid en kost € 3.500. Mail naar rutten@constructief.org of bel 06-54245952 om de workshop te bespreken.

Geef een reactie