Serious Gaming

Print Friendly, PDF & Email

Serious gaming en gamification is hot. En niet voor niets. We leren veel effectiever door te ervaren. In veel leeromgevingen vind je daarom steeds vaker spellen. Zo werkt het leger al jaren met nagebootste vechtsituaties. Digitaal of niet, het maakt eigenlijk niet uit. Door het te doen, leer je meer dan door erover te lezen.

Maar serious gaming is ook heel effectief in andere contexten. Bijvoorbeeld om complexe situaties helder in beeld te krijgen. Om mensen met elkaar in dialoog te brengen. Om gevoelige thema’s in een veilige omgeving te bespreken en ga zo maar door.

Reden te meer om ook voor mij dieper in de materie en de ongekende mogelijkheden te duiken. Ik zocht daarvoor contact met Bart Lamot. Lang voordat gamification hot werd, ontwikkelde hij spellen voor zakelijke toepassingen. Sinds 2006 houdt hij zich nog bijna exclusief met de ontwikkeling van spellen bezig.

Gezamenlijk ontwikkelde wij een spel voor de bouwsector.
Hoe veranderingsgezind is je organisatie en waar liggen knelpunten?
Spelenderwijs brengen wij in deze workshop in kaart hoe je organisatie om gaat met veranderingen en waar kansen en bedreigingen liggen. Op welke thema’s ben je sterk?

Deze workshop duurt een dagdeel en kun je doen met maximaal 12 personen. Hij is zowel geschikt om met het managementteam te doen, als op afdelingsniveau als met medewerkers van diverse afdelingen door elkaar. Het sterkst is als de workshop twee keer wordt gedaan. Eenmaal door het managementteam en eenmaal door medewerkers van door de hele organisatie. De resultaten worden dan ook door ons met elkaar gebenchmarkt.

Nu van € 4.000 voor € 2.000
De workshop hebben wij onlangs ontwikkeld en wij geven hem graag zodat we hem verder kunnen optimaliseren. Tijdelijk bieden wij de workshop daarom extra voordelig aan.

Interesse? Neem dan graag contact  met mij op. Ook voor spellen op maat.

Geef een reactie