Van Yab Yum naar Dim Sum

Print Friendly, PDF & Email

Boek toekomst bouw van Marjet RuttenIn 2010 verscheen mijn boek ‘Van Yab Yum naar Dim Sum, uitdagende visies voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector in 2025’.

Laat u inspireren
Welke ontwikkelingen komen op mijn organisatie af en hoe speel ik daarop in?
Op die vraag wil dit boek antwoord geven. Door ontwikkelingen in de maatschappij en meer specifiek in onze eigen branche toe te lichten en voorbeelden te geven van hoe andere organisaties met die ontwikkelingen omgaan. ‘Van Yab Yum naar Dim Sum’is geen wetenschappelijk betoog, maar een praktisch, luchtig boek en het belangrijkste doel is om u te inspireren.

Innovatie in een stroomversnelling?
In onze – soms conservatieve sector – zijn regelmatig geluiden te horen dat er al jaren nauwelijks iets verandert en dat dit de komende jaren vast niet anders is. Maar ontwikkelingen volgen elkaar nu in een hoog tempo op en veranderingen worden steeds vaker door onze opdrachtgevers afgedwongen.

Tot op heden heeft de sector in zijn eigen cocon kunnen wegkruipen, maar daar komt verandering in. Want als het niet de organisaties binnen de sector zelf zijn die innovatie in een stroomversnelling brengen, dan zijn het wel nieuwe toetreders van buiten de sector. Tijd voor actie dus…

Cocreatie heeft de toekomst
Dit boek is tot stand gekomen via cocreatie. Honderden mensen hebben een bijdrage geleverd. Door tijd vrij te maken voor een uitgebreid interview of te reageren via Linkedin. Allemaal gaven zij hun visie op de toekomst van de sector of droegen zij bij door interessante voorbeelden aan te dragen. Daarnaast is er met jongeren gediscussieerd over hoe zij de toekomst zien.

Als basis voor dit boek dienden bovendien tientallen publicaties waarin een beeld is geschetst van de toekomst. Allerlei interessante, praktische zaken die belangrijk zijn voor een willekeurige organisatie in de sector hebben een plekje gekregen.

Gratis lezen
U kunt het boek hier gratis online lezen.

Geef een reactie