Van Yab Yum naar Dim Sum

Print Friendly

Boek toekomst bouw van Marjet RuttenIn 2010 verscheen mijn boek ‘Van Yab Yum naar Dim Sum, uitdagende visies voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector in 2025’. Binnen een maand was de eerste druk van ruim 5.500 exemplaren uitverkocht. Momenteel werk ik aan de tweede druk. Om het boek ‘Van Yab Yum naar Dim Sum’ over de toekomst van de bouw te bestellen klikt u hier

Laat u inspireren
Welke ontwikkelingen komen op mijn organisatie af en hoe speel ik daarop in?
Op die vraag wil dit boek antwoord geven. Door ontwikkelingen in de maatschappij en meer specifiek in onze eigen branche toe te lichten en voorbeelden te geven van hoe andere organisaties met die ontwikkelingen omgaan. ‘Van Yab Yum naar Dim Sum’is geen wetenschappelijk betoog, maar een praktisch, luchtig boek en het belangrijkste doel is om u te inspireren.

Innovatie in een stroomversnelling?
In onze – soms conservatieve sector – zijn regelmatig geluiden te horen dat er al jaren nauwelijks iets verandert en dat dit de komende jaren vast niet anders is. Maar ontwikkelingen volgen elkaar nu in een hoog tempo op en veranderingen worden steeds vaker door onze opdrachtgevers afgedwongen.

Tot op heden heeft de sector in zijn eigen cocon kunnen wegkruipen, maar daar komt verandering in. Want als het niet de organisaties binnen de sector zelf zijn die innovatie in een stroomversnelling brengen, dan zijn het wel nieuwe toetreders van buiten de sector. Tijd voor actie dus…

Cocreatie heeft de toekomst
Dit boek is tot stand gekomen via cocreatie. Honderden mensen hebben een bijdrage geleverd. Door tijd vrij te maken voor een uitgebreid interview of te reageren via Linkedin. Allemaal gaven zij hun visie op de toekomst van de sector of droegen zij bij door interessante voorbeelden aan te dragen. Daarnaast is er met jongeren gediscussieerd over hoe zij de toekomst zien.

Als basis voor dit boek dienden bovendien tientallen publicaties waarin een beeld is geschetst van de toekomst. Allerlei interessante, praktische zaken die belangrijk zijn voor een willekeurige organisatie in de sector hebben een plekje gekregen.

Recensie Van Yab Yum naar Dim Sum
“Het boek ‘Van Yab Yum naar Dim Sum’ heeft mij enorm geïnspireerd, ook al stonden hier aspecten in waarvan ik al op de hoogte was. Het boek maakt je bewust van de veranderingen die momenteel gaande zijn en van de veranderingen die in de toekomst gaan en moeten gebeuren om je als bedrijf of persoon staande te houden.

Dit boek kan gebruikt worden als startpunt voor het opstellen van een nieuwe bedrijfsvisie. Het boek is naar mijn mening bruikbaar voor alle actoren in de bouwcyclus. De manier van schrijven waarbij korte stukken tekst en items uit het bedrijfsleven elkaar afwisselen maken het boek prettig te lezen. Mijn advies: kopen dus!” Tom van der Horst

“‘Van Yab Yum naar Dim Sum’ schetst een duidelijk beeld van de problemen waar de huidige bouwwereld mee worstelt. Bovenal biedt het een inzicht in wat ons de komende jaren te wachten staat. Rutten levert puik werk af met een mooie bundel met uitdagende visies. De gepresenteerde concepten en visies zullen ongetwijfeld tot denken aanzetten en sporen hopelijk de lezer aan om zelf aan de slag te gaan.” Gerard Vos, Duurzaam Gebouwd.

Website Van Yab Yum naar Dim Sum
Van Yab Yum naar Dim Sum heeft ook een eigen website: www.debouwin2025.nl. Heeft u een exemplaar van dit boek bij de boekhandel gekocht of van iemand gekregen en wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de markt, andere boeken en publicaties over dit thema of evenementen? Registreer u dan op de website www.debouwin2025.nl. U krijgt dan ook korting als u meer boeken bestelt of workshops wilt bijwonen.

Van Yab Yum naar Dim Sum op Linkedin
Op Linkedin is (als subgroep van ‘De Bouw Vernieuwt’) een groep gestart met de naam: De bouw in 2025. Hier kunt u zich aanmelden en vragen stellen aan branchegenoten en discussiëren over de toekomst van onze sector. Als auteur van ‘Van Yab Yum naar Dim Sum’ ben ik uiteraard ook lid en discussieer ik mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>