Ontwikkelingen in de bouw

Print Friendly, PDF & Email

Regelmatig schrijf ik columns of artikelen over trends en actuele ontwikkelingen in de bouw-, installatie- en vastgoedsector.

In 2010 en 2011 verschenen daarnaast mijn boeken ‘Van Yab-Yum naar Dim-Sum, uitdagende visies voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector in 2025’ en ‘Van weerstand naar transparant; over het nut en het gebruik van internet en social media in de bouw-, installatie- en vastgoedsector’.

Columns
De komende jaren is het voor alle organisaties in de bouw-, installatie- en vastgoedsector van belang extra stappen te zetten. Of het nu gaat om techniek, duurzaamheid, klantgerichtheid, samenwerking of de vraag vanuit de markt; de ontwikkelingen in de bouw volgen elkaar in hoog tempo op en als sector moeten we mee.

Door beter met elkaar samen te werken en het voortouw te nemen ten aanzien van de ontwikkelingsopgave van Nederland kunnen we nog veel meer bereiken. En niet onbelangrijk, met meer fun en een beter rendement voor iedereen.

De middelen zijn er. De kennis is er ook. En er zijn al vele koplopers die het goede voorbeeld geven. Maar de massa laat nog op zich wachten. En door te wachten wordt de achterstand groter. Door te wachten kun je geen invloed uitoefenen en laat je je organisatie in een afhankelijke positie komen.

Met mijn columns wil ik organisaties stimuleren om in actie te komen. Om een visie te ontwikkelen op de toekomst van de sector en de eigen organisatie.

Lees hier meer over mijn columns over ontwikkelingen in de bouw-, installatie en vastgoedsector

Yab Yum, boek van Marjet Rutten over ontwikkelingen in de bouwBoeken
In 2010 verscheen mijn boek ‘Van Yab-Yum naar Dim-Sum, uitdagende visies voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector in 2025’. Binnen een maand was de eerste druk van ruim 5.500 exemplaren uitverkocht.

Welke ontwikkelingen komen op mijn organisatie af en hoe speel ik daarop in?
Op die vraag wil dit boek antwoord geven. Door ontwikkelingen in de maatschappij en meer specifiek in onze eigen branche toe te lichten en voorbeelden te geven van hoe andere organisaties met die ontwikkelingen omgaan. Van Yab Yum naar Dim Sum is geen wetenschappelijk betoog, maar een praktisch, luchtig boek en het belangrijkste doel is om u te inspireren.

Lees hier meer over het boek ‘Van Yab Yum naar Dim Sum’

Boek social media in de bouw van Marjet RuttenIn 2011 verscheen mijn boek ‘Van weerstand naar transparant, over het nut en het gebruik van internet en social media in de bouw-, installatie en vastgoedsector’. U vindt in dit boek handvatten waarmee u zonder al te grote tijds- en kosteninvesteringen morgen al aan de slag kunt met social media. Ongeacht uw exacte rol in het proces. Ook voor de meer ervaren gebruiker biedt dit boek vele inzichten, niet in het minst vanwege de 90 (!) voorbeelden uit de praktijk.

Lees hier meer over het boek ‘Van weerstand naar transparant’