Ontwikkelingen in de bouw

Print Friendly, PDF & Email

Welke ontwikkelingen in de bouw kunnen we verwachten?
Hoe ziet de bouw-, installatie- en vastgoedsector eruit in 2025? Hoe werken we, wat bouwen we en voor wie bouwen we? En, welke verbeteringen zijn dan zichtbaar als gevolg van de veranderingen die we nu al zachtjes aan inzetten?

Want de sector ziet er in 2025 heel anders uit. Dat is nodig, maar dat beseffen we ook steeds meer. Met een aantal ingrepen is daarvoor al een start gemaakt. Over ontwikkelingen in de bouw en de stand van zaken in 2025 kan ik u tijdens een lezing meer vertellen.

Welke ontwikkelingen komen op de sector af en hoe spelen we daarop in?
Dat is de vraag die centraal staat tijdens mijn lezingen. Het antwoord vinden we door de ontwikkelingen in de maatschappij en meer specifiek in onze eigen branche toe te lichten. Vervolgens kijken we naar voorbeelden van hoe andere organisaties met die ontwikkelingen omgaan. Doel is om u te inspireren en u handvaten te geven om met vernieuwing aan de slag te gaan.

Foto van Marjet Rutten: innovatie in de bouw, installatie en vastgoedAanpak lezing
Ik zal het publiek uitdagen en prikkelen, maar wel op een positieve manier. Op enthousiaste wijze presenteer ik uw publiek de toekomst van de sector. U kunt erop rekenen dat u daar energie van krijgt en dat uw bezoekers met een boodschap naar huis gaan. Overigens ben ik geen specialist, maar een generalist die de branche inmiddels aardig kent.

Mijn verhaal is dus ook een breed verhaal dat zowel mensen uit de bouw, als de installatie en vastgoed aanspreekt. Overheden, bouwbedrijven (civiel of b&u), toeleveranciers, woningbouwcorporaties, ontwikkelaars… noem maar op. Voor al deze groepen is mijn verhaal interessant en relevant.

Maatwerk lezing
Een lezing duurt doorgaans drie kwartier tot een uur. Tijdens de lezing komen de ontwikkelingen in de bouw, de uitdagingen voor de sector en de benodigde vernieuwing aan de orde. Uiteraard zijn ook langere of kortere lezingen bespreekbaar, net als maatwerk waarbij dieper wordt ingegaan op specifieke onderwerpen. Zoekt u naast een spreker ook een dagvoorzitter, dan bent u bij mij eveneens aan het goede adres.

Referentie lezing
“Ik dank Marjet Rutten voor haar enthousiaste lezing op onze BouwPower bijeenkomst 27 oktober jl. Zij heeft hier gesproken voor een groep van ruim 50 ondernemers uit de bouwkolom. Marjet heeft met haar presentatie duidelijk gemaakt dat het met het oog op de toekomstige (o.a. technologische) ontwikkelingen van groot belang is dat de bouwsector mee innoveert. Er zal een cultuuromslag moeten plaatsvinden waarbij meer en beter met de klant wordt gecommuniceerd en waarbij meer risico’s genomen worden (onderscheidend zijn).

De presentatie was heel levendig met foto’s van praktijkvoorbeelden en korte en duidelijke boodschappen. Als een vrouw in de bouw had ze van het begin tot het eind de aandacht van de deelnemers en dat is absoluut een compliment waard.” Norma Drost – VNO NCW

“Duurzaamheid is hot en cool. Tussen alle duurzame congressen en bijeenkomsten in de bouwwereld, zoeken wij altijd naar inspirerende verhalen. Meestel blijft het hangen bij de BREEAM en GREENCALC, die vervolgens door de bouwwereld soms zelfs als een last worden ervaren. Tijdens het GREENBUILD CONGRESS, dat op 9 februari 2011 werd gerelateerd aan de bouwbeurs, waren hierop 2 uitzonderingen.

Marjet Rutten zette een overtuigend verhaal neer over een omslag in de bouwwereld naar slimme oplossingen, efficiëntere processen, meer samenwerking, vooruit denken en vooral naar een beetje lef. Nikaj van Hermon sprak over TNT Green Office, een stoer en slim gebouw, een van de meest CO 2 efficiënte gebouwen van Europa, een vernieuwend proces, en een opdrachtgever met een grote duurzaamheidambitie. Dit inspireert!”  www.soluz.nl

“Ik heb veel respect voor de manier waarop Marjet Rutten deze dag heeft voorbereid en geleid.” drs. Jaap van der Weijden, directeur Kennis Centrum Bouwmaterialen.

Tarieven lezing

De kosten van een lezing zijn afhankelijk van de gewenste inhoud, groepssamenstelling, voorbereiding en de locatie. Houdt u rekening met een tarief vanaf € 2.000.

Optie en annulering
Wilt u meer weten over ontwikkelingen in de bouw en heeft u interesse in een lezing van mij, dan kunt u een optie plaatsen op het gewenste tijdstip. Een optie verplicht u tot niets, wanneer ik een andere aanvraag binnen krijg dan dient u wel binnen 24 uur te beslissen. Heeft u uw optie eenmaal omgezet in een reservering dan bereken ik kosten door bij annulering.

De reden is dat bijeenkomsten vaak op dezelfde momenten plaatsvinden en ik andere aanvragen weiger op het moment dat ik al een reservering heb staan.

Als mijn bijdrage wordt geannuleerd bereken ik bij minder dan 15 dagen tot de bijeenkomst 100%. Bij 16 tot 30 dagen voor de bijeenkomst 75% en bij meer dan 31 dagen 50%. Heeft u uw factuur al voldaan dan kunt u uiteraard voor het verschil een creditnota verwachten.

De algemene voorwaarden behorend bij lezingen kunt u hier raadplegen.

Foto en CV
Portretfoto’s en een kort en een lang CV kunt u bekijken en downloaden van Flickr of onder Foto en CV.

Contact
U kunt mij bereiken via rutten@constructief.org of telefonisch op nummer 06-54245952. Ik help u graag verder als u vragen heeft of meer wilt weten over mijn lezingen over ontwikkelingen in de bouw, vastgoed en installatie.

Speakers Academy
Het is ook mogelijk mij in te huren via Speakers Academy. Daar vindt u ook een groot aanbod aan andere gekwalificeerde sprekers.

Speakers Academy op Marjet Rutten: innovatie in de bouw, installatie en vastgoed

Geef een reactie