Innovaties in de bouw

Print Friendly, PDF & Email

Er gebeuren fantastische dingen in de bouw-, installatie- en vastgoedsector. In onze – soms conservatieve – sector zijn regelmatig geluiden te horen dat er al jaren nauwelijks iets verandert en dat dit de komende jaren vast niet anders is. Ik weet uit ervaring dat dit niet klopt.Innovaties in de bouw zijn overal, op grote en op kleinere schaal. Tegelijkertijd zie ik ook dat er nog heel veel verbetering mogelijk is. We hebben Nederland nog lang niet laten zien waar wij als sector toe in staat zijn.

De komende jaren is het voor alle organisaties in de bouw-, installatie- en vastgoedsector van belang extra stappen te zetten. Of het nu gaat om techniek, duurzaamheid, klantgerichtheid, samenwerking of de vraag vanuit de markt; de ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op en afwachten wordt steeds risicovoller.

Vernieuwing en vooruitgang
Ik zet me in voor innovatie in de sector. Dat doe ik onder meer als marketeer, innovator, aanjager, workshopbegeleleider, spreker en adviseur.

Ik ben vanaf 1996 werkzaam in de branche en onder meer oprichter van BouwKennis en BauInfoConsult. In 2012 maakte ik onderdeel uit van het Bouwteam van minister Spies.

Mijn kracht ligt in het vinden van kansen in de markt en het ontwikkelen en uitrollen van ideeën en concepten om deze kansen te benutten. Ik help organisaties verder. Met mijn commerciële inzicht en door te stimuleren en te enthousiasmeren.

Prikkelen en uitdagen
Dat doe ik overigens op geheel eigen wijze. Ik hou ervan om uit te dagen en te prikkelen, maar wel op een positieve manier. Politiek gewenste vragen en antwoorden zijn niet aan de orde. Ik ben een doener en kan flink aan- en doorpakken.

Dat is ook nodig om innovaties in de bouw van de grond te krijgen. Wat dat betreft ben ik een echte ondernemer. Geen specialist, wel een generalist die de branche inmiddels goed kent.