Innovaties in de bouw

Print Friendly, PDF & Email
Er gebeuren fantastische dingen in de bouw-, installatie- en vastgoedsector. In onze – soms conservatieve – sector zijn regelmatig geluiden te horen dat er al jaren nauwelijks iets verandert en dat dit de komende jaren vast niet anders is. Ik weet uit ervaring dat dit niet klopt.Innovaties in de bouw zijn overal, op grote en op kleinere schaal. Tegelijkertijd zie ik ook dat er nog heel veel verbetering mogelijk is. We hebben Nederland nog lang niet laten zien waar wij als sector toe in staat zijn.

De komende jaren is het voor alle organisaties in de bouw-, installatie- en vastgoedsector van belang extra stappen te zetten. Of het nu gaat om techniek, duurzaamheid, klantgerichtheid, samenwerking of de vraag vanuit de markt; de ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op en afwachten wordt steeds risicovoller.

Vernieuwing en vooruitgang
Ik zet me in voor innovatie in de sector. Dat doe ik als marketeer, innovator, aanjager, workshopbegeleleider, spreker en adviseur.

Ik ben vanaf 1996 werkzaam in de branche en onder meer oprichter van BouwKennis en BauInfoConsult. Tevens maak ik onderdeel uit van het Bouwteam van minister Spies.

Mijn kracht ligt in het vinden van kansen in de markt en het ontwikkelen en uitrollen van ideeën en concepten om deze kansen te benutten. Ik help organisaties verder. Met mijn commerciële inzicht en door te stimuleren en te enthousiasmeren.

Prikkelen en uitdagen
Dat doe ik overigens op geheel eigen wijze. Ik hou ervan om uit te dagen en te prikkelen, maar wel op een positieve manier. Politiek gewenste vragen en antwoorden zijn niet aan de orde. Ik ben een doener en kan flink aan- en doorpakken.

Dat is ook nodig om innovaties in de bouw van de grond te krijgen. Wat dat betreft ben ik een echte ondernemer. Geen specialist, wel een generalist die de branche inmiddels goed kent.

Referenties
Bent u benieuwd hoe anderen de samenwerking met mij hebben ervaren? U kunt hier mijn referenties bekijken.

Workshops, lezingen of advies
Ik help u graag verder, met een workshop een lezing of advies.

Zo geef ik onder meer workshops over de toekomst van de sector en hoe u daar op in kunt spelen. Of over de inzet van internet en social media en hoe u daar uw imago mee kunt versterken en uw omzet mee kunt verhogen.

Daarnaast treed ik regelmatig op als spreker en dagvoorzitter. Ook kunt u mij inschakelen bij marketingvraagstukken, voor het (mede)bepalen en/of uitvoeren van marketingbeleid en het initiëren en optuigen van innovaties in de bouw en business development.

Meer informatie over mijn workshops
Meer informatie over lezingen
Meer informatie over advies

Publicaties
Regelmatig schrijf ik columns of artikelen over actuele ontwikkelingen en trends in de sector (zie Publicaties).

In 2010 gaf ik daarnaast het boek ‘Van Yab-Yum naar Dim-Sum, uitdagende visies voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector in 2025’ uit. Binnen een maand was de eerste druk van ruim 5.500 exemplaren uitverkocht.

In 2011 publiceerde ik, samen met Inge Sijpkens, ‘Van weerstand naar transparant, over het nut en het gebruik van internet en social media in de bouw-, installatie- en vastgoedsector’. Daarvan zijn inmiddels ruim 3.000 exemplaren verkocht.

Contact
U kunt mij bereiken via rutten@constructief.org of telefonisch op nummer 06-54245952.

Ik help u graag verder als u vragen heeft of meer wilt weten over uw mogelijkheden voor innovaties in de bouw en de rol die ik hierin kan betekenen.