In de media

Print Friendly, PDF & Email

Regelmatig publiceer ik columns of word ik geïnterviewd over mijn toekomstvisie op de sector. Ook ben ik lid van het Bouwteam, dat door Minister Spies is gevraagd om dit voorjaar de Toekomstagenda Bouw af te ronden.

Op deze pagina vindt u enkele links.
Het Bouwteam: Op 19 januari 2012 presenteerde minister Spies (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) het Bouwteam. Het Bouwteam heeft de opdracht om in een Toekomstagenda Bouw aan te geven hoe door een vraaggerichte en vernieuwende aanpak de bouwindustrie nieuwe opbrengsten kan aanboren en de kosten en risico’s kan beperken. Het Bouwteam bestaat naast voorzitter Joop van Oosten uit de volgende leden: Karin Laglas, Marjet Rutten, Arjan Schakenbos, Daan van der Vorm en Bert van Delden.
Bekijk hier het hele bericht

Artikel Real Estate Magazine:
Artikel ‘Doorbreken van oude structuren en culturen’ dat ik samen met Inge Sijpkens, co-auteur van mijn nieuwe boek over internet en social media in de bouw, heb geschreven. Innovatie is noodzakelijk. Het is geen keus, maar een must om te overleven. Consumenten nemen niet meer zomaar alles aan en daardoor draait de markt volledig om.
Download hier de pdf van het artikel

Column BouwIQ:
Artikel ‘De toekomst is social’, naar aanleiding van de uitgave van ‘Van weerstand naar transparant; Over het nut en het gebruik van internet en social media in de bouw-, installatie- en vastgoedsector’. In vele facetten van de onze bedrijfsvoering zijn social media in de toekomst bepalend.
Download hier de pdf van het artikel

Recensie Cobouw: Een recensie van mijn boek in Cobouw. “Boek Van Yab Yum naar Dim Sum Toekomst in de bouw gevat in smakelijke menukaart” Boeken over de bouw kunnen meestal niet rekenen op een groot lezerspubliek. Met ‘Van Yab Yum naar Dim Sum’ bewijst Marjet Rutten dat het tegendeel ook mogelijk is.
Lees hier de recensie

Interview Radio 1: Een interview in het programma Tros in bedrijf over de toekomst van de bouw-, installatie en vastgoedsector. Naar aanleiding van de uitgave van ‘Van Yab Yum naar Dim Sum, uitdagende visies voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector in 2025’.
Beluister hier het interview over de toekomst van de bouw-, installatie- en vastgoedsector

Interview Aannemer: Artikel ‘Middelmaat is niet langer goed genoeg’, naar aanleiding van de uitgave van ‘Van Yab Yum naar Dim Sum, uitdagende visies voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector in 2025’. Het levert een interessant palet op, waarin innovatie, vernieuwing en verschuivende marktsituaties handen en voeten krijgen.”
Download hier de pdf van het artikel over ‘Van Yab Yum naar Dim Sum’

Column Bouwbeurs: Column ‘Wij maken het leuker – en makkelijker’, over de toekomst van de bouw-, installatie en vastgoedsector. Deze keer over het belang van duurzaamheid en de kansen voor de sector op dit vlak.
Lees hier de column over de toekomst van de bouw-, installatie en vastgoedsector

Interview Installatie en Sanitair: Artikel ‘Glazen bol van Marjet Rutten als inspiratiebron’, naar aanleiding van de uitgave van ‘Van Yab Yum naar Dim Sum, uitdagende visies voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector in 2025’. Een 7 is niet goed genoeg om je in de markt te onderscheiden.”
Download hier de eerste pagina en hier de tweede pagina van het artikel over ‘Van Yab Yum naar Dim Sum’

Interview VV+: Artikel ‘We hebben veel te weinig ‘fun’ met elkaar’. Een interview over de toekomst van de bouw-, installatie en vastgoedsector naar aanleiding van de uitgave van ‘Van Yab-Yum naar Dim-Sum, uitdagende visies voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector in 2025’.
Download hier de pdf van het artikel over de toekomst van de bouw-, installatie en vastgoedsector

Artikel in Cobouw: Interview met Michel Kalis, commercieel directeur van Velux Nederland, over ‘Van Yab-Yum naar Dim-Sum, uitdagende visies voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector in 2025’. Velux is een van de hoofdsponsors van het boek.
Lees hier het artikel over ‘Van Yab Yum naar Dim Sum’

Interview Elektropraktijk: Artikel ‘De bouw in 2025’ over de toekomst van de bouwsector. Interview met Marjet Rutten, Hubert Sistermans (Sistermans Inspired Systems), Piet Oskam (directeur Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom, CIB) en Jan Paul Schop (USP Marketing Consultancy BV).
Download hier de pdf van het artikel over de toekomst van de bouw-, installatie en vastgoedsector

Column Nieuwbouw Nederland: Column ‘Wanneer gaan we bouwen wat de klant wil?’ over de groeiende macht van de klant, ook in de bouw-, installatie- en vastgoedsector. Degene die vroeger helemaal achteraan in de kolom stond heeft het in de toekomst voor het zeggen. Het simpele marketingmechanisme geldt weer. Wie betaalt bepaalt.”
Lees hier de column over de toekomst van de bouw-, installatie en vastgoedsector

Geef een reactie